ZwangerFit

NVFB-ZwangerFit®

Lekker actief blijven tijdens je zwangerschap, wie wil dit nu niet?

Zwangerschap en bevalling vragen veel van je lichaam. Natuurlijk wil je dat je lichaam hiervoor in conditie is.

ZwangerFit®is een eigentijdse cursus opgezet door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Bekken­problematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg (NVFB), waarin fysiotherapeuten speciaal zijn opgeleid om een optimale training en begeleiding van de zwangere en/of (pas) bevallen vrouw te kunnen waarborgen.

Deze opzet van zwangerschapsbegeleiding staat in het teken van het zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit kunnen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat signaleren.

DOELSTELLING

Fitness tijdens de zwangerschap (v.a. 16 weken)

Het doel is de fitheid en de spierkracht van alle spieren langer  te behouden en relatief vroeg in de zwanger­schap kan preventief getraind worden met bekken- en bekken­bodemspieren. Hierdoor kunnen klachten tijdens de zwanger­schap voorkomen worden of verminderen. Een goede conditie tijdens de bevalling kan u helpen het herstel na de bevalling te bevorderen.

Fitness na de zwangerschap (va 6 weken tot 9 maanden)

Doelstelling is het verlies aan conditie en spierkracht t.g.v. de zwangerschap op een verantwoorde wijze weer op te bouwen. Hierdoor gaat u zich fitter en energieker voelen.
PLAN VAN AANPAK

Er wordt geoefend in kleine groepen, volgens op maat gemaakte trainings­schema’s. Dit oefenprogramma wordt in een persoonlijke intake in overleg opgesteld en tussentijds bijgesteld. Er kan iedere eerste week van de maand worden gestart.

PROGRAMMA

Het programma tijdens of na de zwanger­schap duurt i.p. 3 maanden waarbij op vaste tijden getraind wordt; de groepstraining ZwangerFit® vindt plaats op woensdagavond 19.00 – 20.00 uur.

U kunt ook kiezen voor een tweede training per week (tijden in overleg). Indien gewenst kan de training na de abonnementsperiode per maand worden verlengd. Wanneer u gedurende de abonnementsperiode vanwege bevalling of andere redenen niet meer kunt trainen, kunt u dit altijd na de bevalling inhalen.

SAMENWERKINGDe ZwangerFit®-docenten hebben nauw contact met de verloskundigen uit de regio, zoals:

 

 

TARIEF

Intake (screening en onderzoek/intake)                                                                  €   65,00

(Onder voorwaarden kan screening en onderzoek bij uw verzekeraar gedecla­reerd worden)

Groepstraining abonnement 3 maanden (betaling per incasso)

1 x per week, woensdag 19.00 – 20.00 uur                                                 € 148,00

2 x per week, 2e training in overleg                                                                             € 245,00

Verlenging abonnement: Zie folder reguliere trainingen.

 

AANMELDEN / MEER INFORMATIE?

Wanneer u geïnteresseerd bent dan kunt u zich wenden tot uw therapeut of de centrale administratie: 0411-672548 of via www.fysio-team.nl.

ZwangerFit®-docenten FYSIO-TEAM:

Isabel Mewha (in opleiding voor de master Bekkenfysiotherapie)

Anouk Kappen (Master Bekkenfysiotherapie)