Rugklachten

Bij FYSIO-TEAM bent u op het goede adres voor training bij rugklachten. Diverse fysiotherapeuten hebben zich speciaal toegelegd op het Rug Revalidatie Systeem (RRS).

Voor een demo-film klik hier.

Doelgroeptraining “TIL UW RUG FIT”

“Ben voorzichtig met je rug!”.
Maar wat als de rugklachten er al zijn?
En wat als er eigenlijk geen echte oorzaak voor is?

Dit is iets waar 85% van de Nederlandse bevolking ooit tegen aan loopt. FYSIO-TEAM heeft daarom een speciaal beweeg­programma voor deze klachten. Tijdens deze training leren u én uw omgeving beter omgaan met uw rugklachten.

Tegelijkertijd bent u lekker en verantwoord aan het bewegen!

DOELSTELLING
Het doel van het beweegprogramma is dat u de controle over uw rugklachten krijgt, waarbij het werken aan het verbeteren van uw algehele lichamelijke conditie een belangrijk onderdeel vormt.

DOELGROEP
Het programma is bedoeld voor mensen met regelmatig terugkerende rugklachten, waarbij de oorzaak veelal niet duidelijk is vast te stellen. Een criterium is dat de rugklachten al minimaal 3 maanden bestaan en dat er geen andere zwaarwegende bezwaren zijn tegen deelname.

PLAN VAN AANPAK
Het programma start met een intake waarbij gekeken wordt naar uw fitheid, klachtenbeeld en persoonlijke omstandig­heden. Aan de hand van deze gegevens wordt een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. Daarnaast ontvangt u infor­matie waarbij de manier waarop u en uw omgeving omgaan met uw klachten besproken wordt.

Het beweegprogramma is gebaseerd op het protocol van het samenwerkings­verband Fys’Optima en op de richtlijnen van de landelijke beroepsgroep KNGF.

PROGRAMMA
Het gehele programma beslaat een tijdstraject van 3 maanden waarin 24 trainingen zijn opgenomen. Tussen de in- en outtake zult u 12 weken trainen, eens per week met persoonlijke begeleiding en eens per week als “vrije training”. Indien gewenst kan er 3 maanden later nog een nacontrole gepland worden.

TARIEF
De prijs van het programma bedraagt € 482,= (prijspeil 2024). In enkele gevallen is een gedeeltelijke vergoeding van uw zorgverzekeraar mogelijk. Maar indien u voldoende aanvullend verzekerd bent, is het ook mogelijk de individuele zittings­momenten te declareren, waarbij u de vrije trainingen gratis kunt volgen.

Voor meer informatie hierover en over andere aspecten van dit programma kunt u terecht bij uw fysiotherapeut.

TRAININGSTIJDEN
Voor de doelgroeptraining “Lage Rug” zijn diverse tijden beschikbaar, zowel ’s-morgens als ’s-middags. Informeer hiervoor bij uw therapeut of bij de centrale administratie.

AANMELDEN
Wanneer u geïnteresseerd bent dan kunt u zich wenden tot uw therapeut of u kunt zich aanmelden bij de centrale administratie: 0411-672548 of via www.fysio-team.nl.