Belangrijk bericht over uw zorgverzekering in 2023

Belangrijk bericht over uw zorgverzekering in 2023

Alle zorgverzekeraars hanteren al jaren tarieven die zich beduidend onder de kostprijs bevinden (Gupta-onderzoek) en welke al ca. 15 jaar onder de inflatiecijfers worden bijgesteld. Ook met de huidige inflatie wordt er door de zorgverzekeraars van slechts ca. 5% prijsstijging uitgegaan, waardoor intussen het water ons aan de lippen staat. Dit gaat ten koste van behandeltijd, kwaliteit, studiemogelijkheden, onderhoud en arbeidsvoorwaarden. Tevens worden ook jaarlijks door diverse zorgverzekeraars de kwaliteitseisen omhoog bijgesteld, waarbij het dat feitelijk om steeds meer administratieve verplichtingen gaat (mn. cijfers aanleveren, dus macht vergaren) zonder dat de zorg er daadwerkelijk door verbeterd.
Om de praktijk te laten overleven, om onze huidige behandelmogelijkheden aan te kunnen blijven bieden en om het werkklimaat voor de therapeuten leefbaar te houden, zullen we genoodzaakt zijn keuzes te maken.

  • Voor 2023 heeft de praktijk het contract met Zorg & Zekerheid niet afgesloten. Dit houdt in dat verzekerden van Z&Z vanaf 1 januari 2023 een particuliere nota zullen ontvangen; deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar, welke hiervoor slechts een deel zal vergoeden. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar.
  • Voor veel lopende contracten zullen we voor de jaren hierna herbeoordelen of we het contract zullen verlengen of stop zullen zetten. U wordt hierover dan geïnformeerd.

Wilt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar, dan adviseren wij u DSW en ONVZ. Deze zorgverzekeraars vergoeden dan wel de vergelijkbare lage tarieven, maar dat doen zij zonder hiervoor allerlei extra voorwaarden te vragen.

Wij hopen op uw begrip.

Publicatiedatum: 09-11-2022


Terug naar overzicht